If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Намерих няколко теми, в които се говори, че имало описание и така и не го намерих (само линк към pdf с парола). Някой може ли да помогне с инфо как се обтяга веригата на 2.0. ТС 8V?
Благодаря предварително!
Lancia Dedra 1.6 i.e.
Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
Принципно - 1. разхлабваш винта на обтегача (на много терсене за развиване място е - аз използвах лула 14 май), 2. ръгаш 5-та, 3. буташ, 4. затягаш. Но..., най-ок е да развиеш 20-тината болчета на капака на свещите и на този на клапаните, да си вземеш червен силикон (3,5 - 4,5 лв), че някаква смешна хартиена г-ра (и то без силиконовите елементи е 21 лв), и след като направиш 1. и 2. по време на 3. да зяпаш кога ще се обтегне на мах (защото има и момент на отпускане) и 4. и така. Ако пак ти ручи (както при мен стана) си приготвяш 70 лв за нова италианска + ? лв за труд (или се чанчиш сам) и се молиш да не е от малката шума. В момента аз съм на етапа преди покупката на нова и саморъчна смяна + молитви да не е малката.
75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
На лада се прави горе долу по този начин само че винта (капачката) се развива на цяло. Слагаш си пръста на дупката вътре има едно плунжерче почваш да буташ и когато това плунжерче потъне най много стягаш, за да си сигурен че си намерил положението в което плунжера потънал най много трябва да направиш поне два оборота на коляновия вал около 2 метра бутане на 5-та. Ако на алфата ги има това нещо след като развиеш винта трябва да стане по същия начин. Дано да съм ти бил полезен Ъспех
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
Колега, би ли дал малко повече информация-каква беше причината да искаш да я натягаш, имаше ли ефект и т.н. понеже прегледах няколко теми и мненията са доста противоречиви (относно това как се прави, че нямало смисъл, че не било за всеки и т.н.) ,а Алфата напоследък нещо доста се "разтрака" и ми се иска да пробвам да видя какво ще стане
Другите колеги също могат да споделят опит и съвети ако желаят
Моята, даже я и смених и ... пак шуми. Остава да е малката бандитка. За нея обаче още от преди зимата набирам смелост и ...още си трака за сега.
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
А какво става, ако трака веригата...В смисъл какви са отрицателните последици и в какъв период от време се появяват
И моята трака де
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Днес пробвах по начина описан малко по-горе от TRENDi (без да свалям капака), но резултата нещо не ми хареса Може и да си внушавам, но ми се струва, че след манипулацията се разтрака още повече и се чудя дали не съм я отпуснал вместо да я стегна Искаше ми се пак да опитам, но ме уплашиха, че може да я натегна много и да направя някоя беля . Има ли го и тоя вариант или няма страшно и мога да пробвам пак ?
Използвай вторият описан метод. При него може да си помагаш за мах обтягане с щанга. Тука има някаква микро вероятност да стане белята - ако не си знаеш силата и строшиш всмукателният вал, който ти идва рамо за напъването. На тези, които са ти казали това:
но ме уплашиха, че може да я натегна много и да направя някоя беля
им кажи да си сменяват ангренажните ремъци редовно и да не се занимават с твоя ангренаж...
Днес пробвах по начина описан малко по-горе от TRENDi (без да свалям капака), но резултата нещо не ми хареса Може и да си внушавам, но ми се струва, че след манипулацията се разтрака още повече и се чудя дали не съм я отпуснал вместо да я стегна Искаше ми се пак да опитам, но ме уплашиха, че може да я натегна много и да направя някоя беля . Има ли го и тоя вариант или няма страшно и мога да пробвам пак ?
Никаква беля не може да стане.
Няма опасност от пренатягане, но свали капака да виждаш какво става.
А какво ще стане ако оставим веригата да си трака? последици след 20хил км? 100 000км?
Моята си трака леко и все още имам страх от евентуални манипулации... Още повече, че колата ми в момента върви ужасно много и да не я прецакам нещо
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Аз си тракам от около 7 хил. вече, но смених голямата. Ако до 20 хил не сменя и малката ще ти пиша дали може да се кара така.
А иначе теоретично може да станат следните неща, според мен:
1. Скъсване на голямата - салата от клапана и пробито/ти бутало/ла + евентуални поражения по главата. Това например е ставало на БМВ стар 6-так 323 и то тъкмо запалил човека;
2. Скъсване на малката - ако не се замота и заклини по някакъв начин положението - само същото, като да останеш без маслена помпа. Последиците са ясни, ако не успееш и естествено имаш шанш да изгасиш мотора веднага.
Хубавото е, че до сега не съм чул някой да е скъсал верига на 155, но не значи че няма, де.
Comment